Kaupunkiopas: Bangkokin nähtävyydet

Onko Bangkok korkealla lomakohdelistallasi? Sykkivä metropoli on jatkuvasti suosituimpien matkakohteiden listalla, eikä suotta.

Bangkokin historialliset temppelit, sen maailmankuulu katuruoka, hyvät ostosmahdollisuudet ja värikäs yöelämä vetävät matkailijoita puoleensa vuosi toisensa jälkeen – ja monet palaavat toisen tai kolmannenkin kerran.

Jos suunnittelet Bangkokin matkaa, ota avuksesi momondon kaupunkiopas! Listasimme parhaat Bangkokin nähtävyydet ja vinkit sekä lapsille että aikuisille.

Muistithan myös varata halvat lennot Bangkokiin sekä etsiä edullisen majoituksen Bangkokista? Suorat lennot Helsingistä Bangkokiin kestävät noin 10 tuntia, mutta varsinkin yöaikaan lento sujuu sutjakkaasti.

Bangkokin kiinnostavimmat vierailukohteet

Bangkok on lähes 10 miljoonan asukkaan koti, mutta silti suurkaupungiksi yllättävän kompakti. Kaupunki jakautuu karkeasti ottaen kahteen: vanha puoli on Chao Phraya -joen varrella ja uusi puoli ilmajunarata BTS-Skytrainin varrella.

Vanha kaupunki – matka historialliseen Bangkokiin

Bangkokin nähtävyydet -listan kärjessä on Wat Pho -temppeli

Wat Pho -temppelissä riittää ihasteltavaa

Myös Rattanakosin-nimellä tunnettu Bangkokin vanha kaupunki on kuin eksoottinen matka menneeseen. Suuntaa ensiksi kohti Suuren palatsin valkoisena hohtavaa muuria ja kullattuja kattoja – tämä Siamin kuninkaan entinen kotipalatsi on myös tunnetuin Bangkokin nähtävyyksistä. Vaikket yleensä perustaisi perinteisistä turistinähtävyyksistä, kannattaa täällä käydä. Eri aikakausina rakennetut temppelit ja eri kulttuurien arkkitehtuurin sekamelska tekevät laajasta alueesta ällistyttävän kokonaisuuden, jossa riittää ihmeteltävää. Muista käydä myös myyttisen smaragdi-Buddhan temppelissä!

Toinen perinteinen nähtävyys Bangkokissa on Suuren palatsin vieressä sijaitseva Wat Pho –temppeli. Temppeli on paitsi Thaimaan suurin, myös yksi Bangkokin vanhimmista. Se on suosittu erityisesti temppelin sisällä makaavan 46-metrisen Buddha-patsaan vuoksi. Pudota kolikko johonkin patsaan edessä olevista 108:sta maljakosta, ja toivo sen tuovan onnea kuten thaimaalaiset uskovat. Alueella on yli 1000 muutakin Buddhaa kuvaavaa patsasta ja esinettä.

Jos Bangkokin ja Thaimaan historia kiinnostaa enemmänkin, Suuren palatsin toisella puolella sijaitseva Bangkokin kansallismuseo esittelee maan historiaa ja kulttuuria kattavasti.

Vanhassa kaupungissa ollessasi suuntaa myös Mahathat-temppelin viereisille amulettimarkkinoille. Paikallisilla on oma amuletti joka lähtöön, joten mikset ottaisi mallia ja ostaisi omaa pikkuesinettä onnea tuomaan? Valikoimaa riittää aina buddhan kuvista eläinten hampaisiin.

Wat Arun – aamunkoiton temppeli

Aamunkoiton temppelinä tunnettu kultainen Wat Arun koristaa Chao Phraya -joen vartta ja on historiallisten temppeleiden täyttämässä kaupungissa yksi ehdottomasti näyttävimmistä. Kiinalaisesta posliinista käsintehdyt mosaiikit koristavat 80-metristä temppeliä, jonka huipulle pääsee jyrkkiä portaita pitkin. Ajoita vierailusi aamunkoittoon tai auringonlaskuun, jolloin veden äärellä oleva temppeli on kauneimmillaan ja valokuvista tulee ikimuistoisia.

Jim Thompsonin talo

Jim Thompsonin nimi liitetään vahvasti thai-silkkiin ja arkkitehdin entinen koti Sarn Saeb -kanavan varrella onkin vaikuttava näky. Klassista thai-arkkitehtuuria edustavat kuusi tiikkistä rakennelmaa on erotettu toisistaan erilaisilla luonnon elementeillä, kuten koikarppien lammilla ja rehevillä puutarhoilla. Sisällä voit nauttia Thompsonin laajasta taidekokoelmasta, seurata silkkitoukkien työtä ja ostaa laadukkaita silkkihuiveja. Taloon liittyy myös mysteeri, sillä Thaimaan silkkituotantoa merkittävästi elvyttänyt Thompson katosi arvoituksellisesti vuonna 1967.

Chinatown

Bangkokin vilkkaassa Chinatownissa vierähtää helposti tunteja. Chinatown on vain kilometrin pituinen, mutta täynnä koruliikkeitä, yrttipuoteja ja sekalaisia kauppoja, joissa tekee löytöjä koruista autonrenkaisiin. Paikallisista ravintoloista leijaileva ankan ja dim sumin herkullinen tuoksu kruunaa Chinatownin temppeleitä ympäröivän Kaukoidän tunnelman. Eksy kapeille kujille, haistele huumaavia tuoksuja ja maistele erikoisia herkkuja. Ahtaat kujat ovat täynnä kojuja, joista löytyy jos jonkinmoista tavaraa.

Lumphini-puisto: Bangkokin keuhkot

Bangkokin nähtävyydet ihastuttavat, kuten vehreä Lumphini-puisto

Lumphini-puistossa voi rauhoittua keskellä kaupungin sykettä

Lumphini-puisto Bangkokissa on kuin kokonaan toinen maailma. Siellä kaupungin kuuma, savusumuinen betoniviidakko vaihtuu vehreisiin nurmialueisiin, tyyneen järveen, piknikistä nauttiviin perheisiin, hölkkääjiin, pyöräilijöihin ja leveisiin hymyihin. Lumphinin puisto tarjoaa yli 57 hehtaaria vihreää maisemaa, jota ei uskoisi löytävänsä Bangkokin kaltaisesta suurkaupungista. Bangkokin sakeaa ilmaa ei tietenkään pääse pakoon, sillä puisto sijaitsee yhden Bangkokin vilkkaimman bisnesalueen reunalla pilvenpiirtäjien varjossa. Siitä huolimatta Lumphini tuntuu puhtaalta ja vehreältä.

Puistossa on eniten ihmisiä, kun aurinko on matalimmillaan eli aamuvarhain ja iltaisin. Aluetta ympäröivät polkupyöräkaistat ja siellä täällä on kuntoiluvälineitä, joita voit käyttää maksutta. Runsaan vehreyden keskeltä löytyy pieniä temppelirakennuksia, ohjattuja aerobic-tunteja sekä puistossa asustavia villieläimiä.

Lue lisää vinkkejä vehreisiin Bangkokin nähtävyyksiin artikkelistamme: Vehreät ja rauhalliset alueet Bangkokissa

Mitä tehdä Bangkokissa?

Bangkok on kaupunki, joka ei nuku koskaan, ja tekemistä Bangkokissa riittää aamusta iltaan. Herää auringonnousun aikaan ihastelemaan kimmeltävää Wat Arun –temppeliä, vietä päivä nähtävyyksiä kierrellen ja kipua illalla kattobaariin ihailemaan auringonlaskua. Sen jälkeen voitkin suunnata yömarkkinoille maistelemaan katuruokaherkkuja. Tänne ei tultu nukkumaan! Jos kaipaat vinkkejä siihen, mitä tehdä Bangkokissa, lue tästä suosikkimme.

Shoppaile toreilla ja ostoskeskuksissa

Bangkok on shoppailijan paratiisi, jossa rahansa saa kulumaan joko luksuskaupoissa tai toreilla, joissa myydään kaikkea piraattituotteista turistirihkamaan. Ostoskeskukset ovat myös hyvä paikka viettää keskipäivän kuumimmat hetket, sillä ne ovat aina hyvin ilmastoituja.

Yleensä turistit päätyvät MBK-tavarataloon, joka on seitsemänkerroksinen sokkelo täynnä väkeä ja halpoja pikkuliikkeitä. Jos MBK:n meno tuntuu liian kaoottiselta, siirry kävelysiltaa pitkin joko kalliimpia merkkituotteita myyvään Siam Discovery –ostoskeskukseen tai trendikkääseen Siam Center –ostoskeskukseen.

Bangkokin markkinoista tunnetuin lienee Chatuchakin viikonloppumarkkinat. Nämä massiiviset markkinat eivät ole suurimmat laatuaan ainoastaan Thaimaassa – kyseessä on koko maailman suurimmat viikonloppumarkkinat. Chatuchakin 14 hehtaarin alueelle levittyvästä yli 8000 kojusta löytää kaiken, mitä ihmismieli keksiikin haluta. Myyjät ovat järjestäytyneet tuotteittain – vaatteista ja keramiikasta aina käsitöihin ja sisustukseen – älä pelkää tavarapaljouteen eksymistä, se on osa markkinoiden viehätystä.

Jos Chatuchak-markkinoiden meno on liikaa, suuntaa pienemmille ja hauskemmille Ratchadan yömarkkinoille. Täältä löydät lähinnä paikallisia nuoria viettämässä iltaa, sekä vaatteita, asusteita, retrotavaroita ja tietenkin ruokakojuja. Käy ottamassa uusi kampaus ulkoilmaparturilla, tai pidä hauskaa juomien ja live-musiikin kera. Markkinat ovat avoinna iltaisin ja öisin torstaista sunnuntaihin.

Herkuttele aamusta iltaan

Parasta tekemistä Bangkokissa on herkuttelu!

Paikallinen katuruoka on äärimmäisen herkullista

Bangkokiin kannattaa ehdottomasti mennä syömään. Herkulliset katukeittiöt, hulppeat ravintolat ja ostareiden helmet takaavat, että kaupungista ei tarvitse lähteä nälkäisenä.

Katukeittiöitä Bangkokista löytyy joka kulmalta. Höyryävät tom yum –keitot, suussa sulavat pad thait ja eksoottiset merenelävät kutsuvat katujen varsilla, ja niitä kannattaa kokeilla ainakin kerran. Pitkä jono on merkki herkullisesta (ja turvallisesta) ruuasta, joten jos kokemus jännittää, valitse suosittu paikka. Monet vannovat Chinatownin katukeittiöiden nimiin, ja täällä vallitseekin jatkuva huumaavien tuoksujen sekamelska – Chinatownista löydät myös eksoottisimmat katuruuat, joten suuntaa tänne, jos makuseikkailu kiinnostaa.

Jos kaipaat ravintoloihin, niitäkin löytyy Bangkokista jokaisessa hintaluokassa. Kannattaa tutustua rohkeasti myös ostoskeskuksien ruokatarjontaan, sillä monet herkulliset ravintolat löytyvät täältä! Tutustu vaikkapa Central Embassy –ostarin vivahteikkaaseen ruokamaailmaan.

Toisen ääripään kokemuksia ovat luksushotellien ravintolat, joissa pääsee herkuttelemaan kalliimmilla hinnoilla ja loisteliaammalla ympäristöllä. Thong Lor –alueelta taas löydät kaupungin parhaat japanilaiset ravintolat ja trendikkäimmät baarit.

Juhli kattobaareissa

Bangkok tunnetaan myös bilekaupunkina, eikä suotta. Kaupunki tarjoaa kaikenlaisia mahdollisuuksia juhlimiseen aina japanilaisista karaokekuppiloista hulppeisiin yökerhoihin. Oma lukunsa Bangkokissa ovat kattobaarit, jotka kilpailevat taidokkailla cocktaileilla ja parhaimmalla näköalalla. Tunnetuin näistä on luultavasti Banyan Tree –hotellin katolla sijaitseva Vertigo – näkymät 61. kerroksesta yli Bangkokin kattojen ja neonvalojen ovat suorastaan futuristiset. Lebua-hotellin kattobaarissa taas kuvattiin yksi Hangover 2 –elokuvan kohtauksista, mutta muidenkin kuin elokuvan ystävien kannattaa suunnata sinne: drinkit ovat kalliita, mutta auringonlaskussa kylpevän Bangkokin ihailusta ja sujuvasta palvelusta maksaa mieluusti.

Lue lisää vinkkejä Bangkokin parhaat baarit –artikkelistamme!

Veneile Chao Phraya -joella

Veneily Chao Praya -joella on mielekästä tekemistä Bangkokissa

Chao Phraya -joella lipuessa pääsee kiinni lomatunnelmaan

Kun Bangkokin hektisyys alkaa ottaa voimille, suuntaa Chao Phraya –joelle. Hyppää paikallisveneen kyytiin ja ihaile maisemia paikallisten kanssa, pysähdellen laitureilla matkustajia jättäen ja poimien. Vaihtoehtoisesti varaa jokiristeily ja ihaile kaupunkia vilvoittavan veden keskeltä. Veneellä pääsee myös joen toisella puolella sijaitsevaan Thonburiin, Thaimaan entiseen pääkaupunkiin. Thonburin kanavien varrelle Bangkokin kaoottisuus ei ylety, vaan aika tuntuu pysähtyneen.

Vieraile Khaosan Roadilla

Bangkokin nähtävyydet -listan parhaimmistoa on Khaosan Road

Tutustu muihin reppureissaajiin Khaosan Roadin hostelleissa ja baareissa

Reppureissaajien suosimalta Khaosan Roadilta on turha etsiä “aitoja” kokemuksia, mutta jos haluaa kokea Bangkokin eri näkökulmista, kannattaa täälläkin vierailla. Lyhyt kadunpätkä on kaoottinen kokoelma turistikrääsää, katuruokaa, halpoja hostelleja ja rähjäisiä baareja. Päivällä meno on kohtalaisen rauhallista, mutta illalla hurjaa. Jos kaipaat kokemusten vaihtoa muiden länsimaalaisten matkaajien kanssa, täältä löydät varmasti seuraa. Viereinen katu, Soi Rambuttri, on jo suorastaan seesteinen kadun yli kaartuvine puineen.

Ayutthaya: Tee päiväretki menneeseen

Bangkokista kannattaa myös poistua. Hyviä päiväretkikohteita on useampiakin, mutta yksi vaikuttavimmista lienee Ayutthayan rauniokaupunki. Aikanaan suuri ja mahtava kaupunki joutui burmalaisten tuhoamaksi vuonna 1767. Nykyään kaupungista on jäljellä kivestä rakennettuja uskonnollisia rakennuksia, ja niiden kiertelyyn kannattaa varata hyvin aikaa. Aavemaisten raunioiden ympärillä voi yrittää kuvitella kaupungin menneitä loiston päiviä.

Ayutthayaan on noin 1,5 tunnin matka Bangkokista, ja vaivattomimmin sinne pääsee järjestetyllä retkellä.

Bangkok lasten kanssa

Julkinen liikenne itsessään on Bangkokissa nähtävyys

Hyppää koko perheen voimin Skytrainin kyytiin

Bangkok ei ehkä ensi kuulemalta kuulosta lapsiperheen unelmakohteelta, mutta kaupungin hektistä mainetta ei kannata säikähtää! Pienellä suunnittelulla ja rennolla asenteella lapsiperhekin voi viettää unelmiensa loman Bangkokin sykkeessä. Paikalliset myös rakastavat lapsia, ja heihin suhtaudutaan usein antaumuksella esimerkiksi ravintoloissa. Esteetön kaupunki ei ole, mutta myös pienten lasten kanssa pärjää kevyillä matkarattailla.

Mitä tehdä Bangkokissa lasten kanssa? Kokosimme yhteen parhaat vinkit ja nähtävyydet Bangkokissa, kun reissaat lasten kanssa!

Hengaile ostarilla

Ostoskeskuksissa pyöriminen voi kuulostaa painajaismaiselta touhulta lasten kanssa, mutta Bangkokissa koko perhe viihtyy taatusti shoppailemassa. Suuntaa esimerkiksi Siam Paragon –ostoskeskukseen, josta löydät paitsi Chanelin kaltaisia luksusmerkkejä, myös ketjuliikkeitä. Lapsille kutkuttavinta lienee ostoskeskuksen Kidzania-huvikeskus, jonka minikaupungissa lapset voivat leikkiä oikeita ammatteja.

Vähän tuntemattomampiin The Mall Bangkae ja The Mall Bangkapi –ostoskeskuksiin kannattaa suunnata senkin vuoksi, että niiden katolta löytää huikean Fantasia Lagoon –vesipuiston. Niin lapset kuin aikuisetkin unohtavat hetkessä olevansa keskellä meluisaa Bangkokia, kun huimat vesiliukumäet vievät mennessään.

Huvittele Siam Parkissa

Bangkokissa on aina kuuma, joten vesipuistossa polskiminen tuo toivottua viilennystä niin lapsille kuin aikuisillekin. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevasta Siam Parkista ei puutu huvituksia: alueelle on pakattu muun muassa vesipuisto, huvipuisto ja uimaranta, johon pääsee polskimaan. Aikuiset eivät välttämättä innostu hieman nuhjuisesta puistosta, mutta rantapäivä keskellä Bangkokin kuumuutta on varmasti tervetullut – ja lapsilla on taatusti hauskaa!

Ajele julkisilla kulkuneuvoilla

Bangkokin liikenne on suloinen sekamelska, joka saattaa hirvittää ensikertalaista. Autot, taksit, mopotaksit, tuk tukit ja jopa pyörät suhaavat ympäriinsä hurjaa vauhtia. Hyppää rohkeasti mukaan, sillä esimerkiksi jännittävä tuk tuk -ajelu on varmasti lasten mieleen. Jos ruuhkat alkavat kyllästyttää, suuntaa Skytrainiin. Liikenteen yläpuolella kulkeva ilmarata on paitsi hauska ja helppo tapa matkustaa, myös mukava: ilmastointi tuo ihanasti vilvoitusta Bangkokin kuumuuteen.

Vieraile Hello Kitty –talossa

Onko perheessäsi Hello Kitty –faneja? Vierailu suloiselle kissalle omistetussa talossa saattaa olla kiinnostavin asiaan perehtyneille, mutta jos pidät kaikesta söpöstä ja pinkistä, suuntaa tänne! Talossa oleva kauppa myy kaikenlaista Hello Kitty –krääsää, mutta parasta on alakerran Hello Kitty –kahvila: vaaleanpunainen, pehmoinen ja välkehtivä unelma, jossa on tarjolla sateenkaaren väreissä loistavia kakkuja ja kissan muotoisia annoksia. Jos tämä ei ollut riittävästi, piipahda vielä Hello Kitty Spa:ssa.

Joko Bangkokin kuumuus tuntuu iholla ja katuruokien maku kielen päällä? Varaa seuraavaksi halvat lennot Bangkokiin ja etsi edullinen majoitus Bangkokista! Lisää sisäpiirin vinkkejä Bangkokiin löydät momondo places –sovelluksestamme, joka on saatavilla iPhonelle ilmaiseksi.

 

Muista tutustua myös näihin artikkeleihin Bangkokista: