DiscoverRannat & rantalomat

Thaimaan saaret: 8 erilaista, upeaa lomakohdetta

Thaimaan saaret hiipivät päiväuniin etenkin siihen aikaan vuodesta kun kadulla on loskaa tai lämpömittari on pahasti jumittunut miinuksen puolelle. Tutustu näihin kahdeksaan erilaiseen Thaimaan saarikohteeseen ja ala suunnitella irtiottoa pakkasesta. Näissä hiekkaisissa JA vehreissä kohteissa lataat akkusi ja saat terveen rusketuksen ihollesi.

Nämä paratiisimaiset saarikohteet löytyvät myös TripFinder-työkalumme avulla, jos siis haluat jatkaa täydellisen rantaloman etsintää, kokeile sitä vaikka heti!

Ko Samet – rauhaa ja railakasta menoa

1-Ko Samet-thaimaan-parhaat-saaret

Unohda huonomaineinen Phangan! Kun bangkokilaiset haluavat juhlia, he rynnivät Ko Sametille. Suojaisat lahdet, puuterimainen hiekka ja kirkkaan sininen meri houkuttavat viikonlopun viettäjiä, ja idylliset rantaolosuhteet tarjoavat puitteet myöhään yöhön kestävään juhlintaan.

Vesipiippujen savu kiemurtelee tulenpyörittäjien lomassa Sai Kaewin rannalla ennen kuin baarien kirkkaat valot sytyttävät rannan väriloistoon. Jos tämä on hieman liikaa sinulle, siirry hiljaisempaan lahdelmaan – valinnanvaraa riittää rauhaisampaankin menoon.

Varaa lennot Bangkokiin Varaa majoitus Ko Sametilta

Ko Yao Yai – rantaloma luonnon helmassa

5-Ko-Yao-Yai-minne-thaimaassa

Krabin ja Phuketin välissä Phang Ngan lahdella sijaitseva Ko Yao Yai on kuin valokuvamallin näköinen naapurin tyttö. Tämä pitkä, hoikka ja tyrmäävän kaunis saari on säilynyt jokseenkin tuntemattomana, koska vakituisen asutuksen ansiosta kävijämäärä on pysynyt rajallisena. Tämän ei edes halua muuttuvan.

Päänähtävyys täällä on nähtävyyksien puute – älä siis odota riehakasta yöelämää tai banaaniveneitä; toiminnan huippukohta täällä on kun paikalliset lähtevät kalaan perinteisillä veneillään. Kun olet kuin toisesta maailmasta olevien kalkkikivikarstien, turkoosinväristen merenlahtien ja upean valkoisten hiekkarantojen ympäröimänä, on luonnon ihmeistä nauttiminen pääosassa.

Varaa lennot Phuketiin Varaa majoitus Ko Yao Yaista

Ko Tao – sukeltajien suosikki-saarikohde

best-thailand-islands-koh-tao

Kivenlohkareiden ja koralliriuttojen ympäröimä Ko Tao tunnetaan sukeltajien paratiisina. Hiljaisemmissa lahdissa koralliahvenet tulevat kosketusetäisyydelle, ja kauempana merellä valashait koluavat kristallinkirkkaan meren syvempiä kolkkia.

Sairee Beachin pääkatu koostuu rykelmästä bungalowtyyppisiä hotelleja sekä rantakahviloita, baareja ja sukelluskouluja – meteliä, elämää ja hauskanpitoa riittää. Jos vaadit prameammat puitteet, voit yöpyä laiturin eteläpuolen luksushotelleissa tai paeta vuoristohuvilaan nauttimaan raikkaasta ilmasta ja upeista näkymistä. Kierros viereisen Nang Yuanin saaren ympäri on suositeltava eksoottinen päivämatka.

Varaa lennot Ko Samuille Varaa majoitus Ko Taolta

Similansaaret – villiä ja puhdasta kauneutta ilman väkijoukkoja

6-Similansaaret-thaimaan-parhaat-rannat

Pehmeät kalliolohkareiden peittämät hiekkarannat, lintujen asuttamat metsät ja alkeellinen infrastruktuuri säilyttävät Similansaarten raa’an villiyden tunnun. Tämä yhdeksän saaren rykelmä voisi hyvinkin voittaa pääpalkinnon, jos järjestettäisiin maailmanlaajuinen Taivas maan päällä -kilpailu. Vedenpinnan alla Andamaanien täydellisen puhdas kauneus lyö kasvoille täydellä voimalla.

Snorklausta, uimista ja kellumista kirkkaansinisessä meressä, simpukankuorien keräilyä, delfiini- ja lintubongausta – tämä on todellinen luonnonystävien pyhättö. Lomahotellit on kokonaan kielletty. Yövy yksinkertaisessa puisessa bungalowissa, niin saat saarikokemuksen, joka jättää muut varjoonsa.

Varaa lennot Phuketiin Varaa majoitus Similansaarilta

Ko Chang – monipuolinen ja hurmaava lomasaari

4-ko-chang-thaimaan-matkat

Ko Chang voi olla sateinen ja vuoristoinen, mutta tämä Thaimaan toiseksi suurin saari on käymisen arvoinen.
Ko Changin hengenvaarallisen, mutkittelevan “moottoritien”, sankkojen metsien ja dramaattisten auringonlaskujen tuolla puolen saari palkitsee urheat matkaajat lähes autioilla rannoilla, virkistävän halvalla oluella ja syrjäisyyden tunnulla.

Lonely Beach vetää puoleensa itsenäisiä matkaajia, joista kaikki eivät aina jatka matkaansa. Ui, käy patikoimassa, sukella tai ota vuoro riippumattovahdissa – täällä ei tarvitse mennä aikataulujen mukaan. Myös myöhään yöhön kestäviä bileitä riittää niitä kaipaaville.

Varaa lennot Tratiin Varaa majoitus Ko Changilta

Ko Phi Phi – valkeaa hiekkaa ja villiä menoa

7-Ko Phi Phi-minne-thaimaassa

Ko Phi Phi on poikkeuksellisesta kauneudestaan tunnettu bilemimmi, jolla riittää kosijoita. Se kääntää yhä katseita, mutta joskus se on vähän liikaa ja käännät katseesi mieluummin pois.

Onneksi sinulla on paljon vaihtoehtoja: valkeita rantoja, kirkkaansinistä merta ja trooppisia viidakoita – Phi Phi -saarilla on kaikki supermallin ominaisuudet. Ainoa huono puoli on, että sinun täytyy jakaa kaikki tuhansien nuorten juhlijoiden kanssa, jotka tulevat temmeltämään poissa vanhempien näköpiiristä.

Voit hypätä perinteisen veneen kyytiin ja tarkkailla apinoiden kiipeilyä tai tutkia esihistoriallisten luolien maalauksia. Muista ottaa sukelluskorttisi mukaan, jotta voit käydä katsomassa koralliriuttoja ennen kuin ne ovat haalistuneet olemattomiin.

Varaa lennot Krabille Varaa majoitus Ko Phi Philtä

Ko Samui – lempeä suojasatama tarjoaa jokaiselle jotakin

8-Ko-Samui-ko-samuin-saari

Sana “Samui” johtuu kuulemma kiinan suojasatamaa tarkoittavasta sanasta, ja tämä viehättävä Siaminlahden saari on todellakin kuvankaunis ja kaikille sopiva – erityyppisiä paikkoja riittää erityylisille vierailijoille.

Koilliskulmassa pidetään kovimmat bileet. Jos haluat nähdä vilauksen entisaikojen Thaimaata, suuntaa etelään: kalastajakyliä, villiintyneitä palmumetsiä ja salattuihin lahdelmiin johtavia pikkuisia polkuja. Pohjoisen loistokkaat rannat ovat yhtä kansainvälisiä – ja hintavia – kuin Phuketissa, mutta skootterin ja avoimen matkasuunnitelman avulla pääset rustiikkisten bungalowien luo tuossa tuokiossa.

Ainoa pakko Ko Samuilla, minne sitten saarella päädytkin, on sukeltaa lämpimään, kimaltelevaan veteen. Ja kun keskellä saarta on lentokenttä, kestää matka Bangkokista vain 70 minuuttia.

Varaa lennot Ko Samuille Varaa majoitus Ko Samuilta

Ko Phangan – biletä tai joogaa, jokaiselle on tilaa

2-Ko Phangan-täysikuun juhlat

Olet saattanut nähdä tämän legendaarisen bilesaaren uutisissa, mutta onneksi Ko Phangan on todellisuudessa mainettaan leppoisampi paikka.
Täydenkuunbileiden järjestyspaikka Haad Rin on todellinen bilekeskus, mutta jos riehakkaat rantabaarit eivät ole sinun juttusi, on tarjolla kymmenittäin muita rantoja lootusasennossa istumiseen.

Parhaat rannat löytyvät länsirannikolta kun taas boheemissa pohjoisessa on tarjolla joogaa ja meditaatiota. Jos hiljaisuus alkaa ahdistaa, löytyy hektisestä Haad Rinistä kaupallisia hotelleja ja cocktailbaareja.

Varaa lennot Ko Samuille Varaa majoitus Ko Phanganilta

Lisää Thaimaa-vinkkejä ja tietoutta:
Haluatko tutustua muihin Aasian upeisiin kohteisiin? Lue myös nämä:
Liittyvät