DiscoverLomavinkit ja niksit

Pääsiäisloma 2020 – inspiroivia ideoita pääsiäismatkalle

Listasimme tämän vuoden parhaat pääsiäismatkat eri kategorioissa sen mukaan, mihin vielä pääsee kohtuuhinnalla ja suhteellisen vaivattomasti, ja onko haussa kaupunkiloma, lasketteluloma, luontoloma vai rantaloma. Löydätkö näistä oman suosikin tälle pääsiäislomalle?

Erilaisten ja mielenkiintoisten kohteiden etsimisessä olemme käyttäneet apuna momondon Trip Finderia, jonka avulla etsit omiin mieltymyksiisi ja budjettiisi sopivan matkan ja löydät helposti uusia ideoita loman suunnitteluun. Jos et siis löydä tästä listasta tarpeeksi inspiraatiota pääsiäisen lomakohteen valintaan, kannattaa myös kokeilla Trip Finderia itse!

Pääsiäisloma kaupunkikohteessa

Kun etsit pääsiäislomaa, joka sisältää kulttuuria, ravintoloita, kauniita rakennuksia, museoita ja shoppailua, katsasta seuraavat kohteet:

Pääsiäismatka Kööpenhaminaan sisältää niin kulttuuria, hyvää ruokaa kuin keväistä säätä

Pääsiäismatka Kööpenhaminaan sisältää niin kulttuuria, hyvää ruokaa kuin keväistä säätä

Kööpenhamina, Tanska

Kompakti Kööpenhamina on helppo ottaa haltuun jalan tai pyöräillen, ja lyhyelläkin visiitillä ehtii kiertää nähtävyyksiä kiitettävästi. Köpiksen parasta antia ovat sen kodikas tunnelma, laaja kulttuuritarjonta, monipuoliset ostosmahdollisuudet ja kaunis arkkitehtuuri. Vain paikallisjunamatkan päässä on Louisianan taidemuseo, ja vuokraamalla auton voi tutustua Sjellannin saaren kiehtoviin vanhoihin linnoihin. Katsasta myös eloisat naapurustot Nørrebro ja Vesterbro ydinkeskustan ulkopuolella.

Etsi lennot Kööpenhaminaan

Rooma, Italia

Historiaa pursuava Rooma on ehtymätön aarreaitta arkkitehtuuria, taidemuseoita, kirkkoja, gallerioita ja antiikinajan taidonnäytteitä. Tutustu maamerkkeihin kävellen, levähdä puistoissa, kahviloissa ja aukioilla, ja nauti italialaisherkuista mutkattomissa trattorioissa ja pizzerioissa. Via del Corso – ja Via Condotti -ostoskatujen putiikit tarjoavat loputtomasti shoppailtavaa, ja kirpputoreilta sekä paikallismarkkinoilta voit tehdä huippulöytöjä. Katsasta myös katoliset pääsiäismessut ja -kulkueet.

Etsi lennot Roomaan

Budapest, Unkari

Tonava-joen rannat ja sillat, metsäiset vuorenrinteet ja niiden keskiaikaiset linnoitukset, kuumat lähteet ja maakylpylät ovat ikonisinta Budapestia. Budapestissä pääsiäislomalla voit shoppailla itsesi pyörryksiin, herkutella kuulun unkarilaisen keittiön antimilla ja tutustua elämänmenoon, joka on kiehtova sekoitus itää ja länttä. Tutustu myös perinteikkäisiin kauppahalleihin, sekä unkarilaisiin viineihin, joita pääsee maistamaan paikallisilla viinitiloilla tai Budapestin viinituvissa.

Valitse lomallesi sopiva kylpylä Budapestista!

Etsi lennot Budapestiin

Herkuttele tapaksilla kevätillassa pääsiäislomalla Madridissa

Herkuttele tapaksilla kevätillassa pääsiäislomalla Madridissa

Madrid, Espanja

Huhtikuussa pääsiäisloman tienoilla jo mukavasti kevään korvalla oleva Madrid on yhdistelmä kaunista arkkitehtuuria, viehättäviä bulevardeja, puutarhoja, aukioita ja vilkasta kulttuurielämää. Real Madridin ja Atlético Madridin kotistadionit tarjoavat kiinnostavan matkatärpin futiksen ystäville, ja yliopistokaupungin vilkas iltaelämä herkullisine tapaksineen ja tunnelmallisine korttelibaareineen tarjoaa perimadridilaisen elämyksen. Katsasta myös Paseo del Pradon museot sekä El Escorial -luostari- ja palatsikokonaisuus. Pääsiäisen aikaan kannattaa tehdä päiväretki myös Toledoon ja Segoviaan.

Etsi lennot Madridiin

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoossa pääsiäisloma kuluu siivillä pelkästään viehättäviä katuja koluten, ja ensikertalaiselle kuuluisat maamerkit kuten Big Ben ja London Eye kuuluvat toki pakollisiin nähtävyyksiin. Lontoon museot, galleriat ja teatterit kiehtovat maailmanluokan tarjonnallaan, ja kaupungin puistojen uumeniin voisi kadota vaikka koko päiväksi. Persoonallisiin ostosmahdollisuuksiin kannattaa tutustua vaikka Camdenin maailmankuuluilla markkinoilla, sekä Columbia Roadilla, josta löytyy sunnuntaisin myös Lontoon suurin kukkatori.

Etsi lennot Lontooseen

Pääsiäisloma laskettelurinteessä

Katsasta seuraavat pääsiäismatkat, kun kaipaat lunta, vauhtia ja keväthankien aurinkoa:

Sierra Nevada on oiva pääsiäislomakohde laskettelun ystäville, vain kahden tunnin ajomatkan päässä Espanjan aurinkorannikolta

Sierra Nevada on oiva pääsiäislomakohde laskettelun ystäville, vain kahden tunnin ajomatkan päässä Espanjan aurinkorannikolta

Sierra Nevada, Espanja

Eteläinen Eurooppa tarjoaa Alpeille kunnon vastuksen. Nimittäin Espanjan Granadassa, vain alle kahden tunnin päässä Aurinkorannikolta, sijaitsee aurinkoinen ja lumivarma Sierra Nevada korkeine huippuineen, joilta avautuvat näkymät Välimerelle ja Pohjois-Afrikkaan – ei hullumpaa. Euroopan eteläisin hiihtokeskus tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää ranta- ja aktiiviloma pääsiäislomalla.

Etsi lennot läheiseen Granadaan

Val Thorens, Ranskan Alpit

Alppien mutkaton klassikko, Ranskan Val Thorens on Euroopan korkein hiihtokeskus, jonka monipuoliset rinteet ja nopeat hiihtohissit tekevät siitä unelmakohteen monen tasoiselle laskijalle. Val Thorens on tunnettu myös monipuolisesta ohjelmatarjonnastaan, hyvistä ravintoloistaan ja majoitusvalikoimastaan.

Etsi lennot läheiseen Geneveen

Cortina D’Ampezzo, Dolomiitit, Italia

Dolomiittien kuningattarena tunnettu tyylikäs Cortina D’Ampezzo tarjoilee aurinkoisia rinteitä keskitasoisille laskijoille, pikkukylien idylliä ja italialaista jetset-tunnelmaa. Vuoden 1956 olympiarinteenä ja Bond-leffan näyttämönäkin toimineessa Cortina D’Ampezzossa on kieltämättä charmia, puhumattakaan Dolomiittien huikaisevan hienoista maisemista.

Etsi lennot läheiseen Venetsiaan

Alppien sylissä lepäävä Cortina d'Ampezzon kylä on mainio paikka viettää pääsiäislomaa laskettelun merkeissä

Alppien sylissä lepäävä Cortina d’Ampezzon kylä on mainio paikka viettää pääsiäislomaa laskettelun merkeissä

Ylläs, Suomi

Ylläs tarjoilee pohjoisen keväthankien taikaa parhaimmillaan, ja se on monen mielestä kotimaan paras hiihtokeskus. Korkeuserot, pitkät rinteet ja loistavat offarit tarjoavat kokeneellekin laskijalle haastetta, mutta Ylläs soveltuu loistavasti myös lapsiperheille ja aloittelijoille. Ylläksen afterski ei lukeudu Suomen vilkkaimpiin, mutta täällä saa sitäkin enemmän irti kauniista tunturimaisemasta ja monipuolisesta talviurheilusta.

Etsi lennot läheiseen Kittilään

Kokonniemi, Porvoo

Pienessä Porvoon Kokonniemessä on sen sijaan potentiaalia Etelä-Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi: sijainti lähellä Porvoon keskustaa tuo monipuoliset palvelut lähelle, ja aktiiviloman voi yhdistää kätevästi pääsiäislomaan tunnelmallisessa pikkukaupungissa. Rinteiden lukumäärä ja korkeudet eivät huimaa päätä, jonka vuoksi se on helposti lähestyttävä kohde kaikille, ja hiihtokoulussa pääsee amatöörikin suksille.

Etsi hotelli Porvoosta

Bansko, Bulgaria

Kun suuntaat Alppien suurten hiihtokeskusten sijasta Itä-Euroopan pienempiin laskettelukeskuksiin, voit säästää pitkän pennin. Loistava pääsiäislomakohde aloittelijoille ja keskitason laskijoille on esimerkiksi Bulgarian Bansko: Pirinin kansallispuiston maisemat sykähdyttävät, hinnat ovat kohdillaan ja afterski Euroopan parasta. Bansko sijaitsee 160 kilometriä pääkaupunki Sofiasta, ja matkan taitat kätevästi vuokraamalla auton tai ottamalla lentokentältä bussin.

Etsi lennot läheiseen Sofiaan
Katso lisää vinkkejä budjettiystävällisiin hiihtokeskuksiin.

Pääsiäisloma luonnon helmassa

Katso nämä upean erilaiset luontokohteet, jos pidät luontomatkailusta ja haluat pois kaupungista, mutta sukset eivät ole sinun juttusi:

Plitvicen kansallispuisto on mykistävän upea luontokohde pääsiäislomalle

Plitvicen kansallispuisto on mykistävän upea luontokohde pääsiäislomalle

Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Kroatian suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva Plitvicen kansallispuisto on Unescon kaunis maailmanperintökohde, joka kätkee sisäänsä villinä ryöppyäviä vesiputouksia, turkoosinsinisiä järvialtaita, rehevää kasvustoa sekä loputtomasti jännittäviä luolia ja onkaloita. Kevät on loistava aika vierailla Plitvicen kansallispuistossa, sillä silloin on vielä rauhallista ja miellyttävän viileää. Perille pääsee kätevästi sekä Splitistä että Zagrebista.

Etsi lennot läheiseen Zagrebiin

Loch Lomond & The Trossachs -kansallispuisto, Skotlanti

Skotlannin keskiosien metsät, vuoret ja järvet luovat täydelliset puitteet luontomatkailulle maisemissa, jotka ovat kautta aikojen toimineet innoituksena paikallisille taruille ja uskomuksille. Nouse Ben More -vuoren huipulle näkymiä ihastelemaan, kokeile Britannian suurimman järven, Loch Lomondin, kattavia vesiurheilumahdollisuuksia, ja koe historian havinaa Stirlingin kukkulan laella kohoavassa kuninkaallisessa Stirling Castle -linnoituksessa. Yövy romanttisesti lähikylien lomamökeissä tai majataloissa.

Etsi lennot läheiseen Glasgow’hun

Skotlannin kansallispuistojen maisemat ovat vertaansa vailla ja erinomainen pääsiäisen matkakohde

Skotlannin kansallispuistojen maisemat ovat vertaansa vailla ja erinomainen pääsiäisen matkakohde

Sintra-Cascaisin luonnonpuisto, Portugali

Portugalin upea Sintra soveltuu monipuoliseksi matkakohteeksi kaikille, mutta on erityisen kuuma kohde luontomatkailusta ja historiasta kiinnostuneelle. Sintra-Cascaisin luonnonpuistoon voi tehdä kätevästi päiväreissun vaikka Lissabonista junalla. Alueen viehättävät pikkukylät, serpentiinitiet, vehreä metsä sekä rantapolut ja kalliojyrkänteet Atlantin tyrskyineen muodostavat palan kauneinta Portugalia, jota täplittävät siellä täällä tarunhohtoiset vanhat linnat, palatsit ja rauniot.

Tutustu myös muihin Portugalin hurmaaviin lomakohteisiin ja jos autoilu kiinnostaa, lue lisää road tripistä Portugaliin.

Etsi lennot läheiseen Lissaboniin

Lake District, Iso-Britannia

Vehreitä kukkuloita, lampaita, kristallinkirkkaita järviä ja salkoruusua kasvavia mökinpieliä – niistä on Englannin kenties kauneimman kansallispuiston ikoninen maisema tehty. Lake District tarjoaa huikean maaston patikointiin, pyöräilyyn ja järviseudun aktiviteeteista nauttimiseen tuulentuivertamissa nummimaisemissa, ja erityisesti Latrigg Summitin harjanne sekä alueen korkein kohta Scafell Pike palkitsevat sieltä avautuvilla maisemillaan.

Etsi lennot läheiseen Manchesteriin

Cabo de Gatan luonnonpuisto, Espanja

Kaakkois-Espanjan karunkaunis Cabo de Gata kätkee uumeniinsa kallioisia jyrkänteitä, vanhoja linnoituksia, monipuolista luontoa ja paikoin lähes koskemattomia rantapoukamia, jotka tarjoavat rutkasti tekemistä uteliaalle omatoimimatkaajalle. Katsasta muun muassa jylhä Kuolleiden ranta – jos uskallat! Kätevintä on lentää Málagaan, josta pääset helposti Cabo de Gataan. Myös Sierra Nevadan vaikuttava kansallispuisto laskettelumahdollisuuksineen on lähellä.

Etsi lennot läheiseen Málagaan

Pääsiäisenä lämpimään

Kun taistelet D-vitamiinivajauksen kanssa, ja haluat pääsiäislomalta lähinnä aurinkoa ja rentoutumista, ihastut varmasti näihin:

Anna Välimeren aaltojen helliä pääsiäislomalla Sisilian Taorminassa

Anna Välimeren aaltojen helliä pääsiäislomalla Sisilian Taorminassa

Taormina, Sisilia, Italia

Eksoottinen Sisilia on täydellinen pääsiäislomakohde lämpöä kaipaavalle, sillä jo varhain keväällä lämpötilat nousevat täällä 20 asteen tietämille. Sisilialaisen keittiön antimet, maalaukselliset maisemat, vulkaanisen maaperän viini ja aito sisilialainen elämänmeno muodostavat yhden pääsiäisen parhaimmista kattauksista. Kuvankaunis Taormina on Sisilian helmi, jonka pittoreskit rantapoukamat mahdollistavat idyllisen get-awayn, ja maaston vaihtelevat korkeuserot tarjoilevat Sisilian komeimpia maisemia.

Etsi lennot Taorminaan

Santorini, Kreikka

Santorini on tunnettu auringossa valkoisina hohtavista kylistään, spektaakkelimaisista auringonlaskuista, ja syvänsinisenä kimaltelevasta Egeanmerestä. Santorinin sammuneesta tulivuoresta muistuttavat saaren jylhät piirteet ja tummat laavakivirannat. Ortodoksisen Kreikan pääsiäisperinteet tuovat myös lomaan oman mausteensa, sillä pitkän paaston jälkeen pöydät notkuvat kreikkalaisherkkuja, ja saaren oma viini virtaa aamuyöhön saakka. On vuoden suurimman juhlan aika!

Etsi lennot Santorinille

Pääsiäisloma Santorinilla Kreikassa on lempeä ja rentouttava

Pääsiäisloma Santorinilla Kreikassa on lempeä ja rentouttava

Málaga, Espanja

Málagan 14 kilometriä pitkä rantaviiva tarjoaa taatusti monipuolisia ajanviettomahdollisuuksia veden äärellä. Raukeiden rantapäivien ja auringonlaskujen lisäksi kosmopoliitti Málaga tarjoaa muutakin tekemistä: tutustu vanhaankaupunkiin, käy Picasso-museossa, ja hullaannu edullisista hinnoista Plaza Mayorilla. Kiehtova Alhambran linnoitus on mainio päiväretkikohde Granadassa. Älä jätä välistä Málagan pääsiäiskulkueita, jotka lukeutuvat Espanjan ainutlaatuisimpiin!

Etsi lennot Málagaan
Katsasta myös Málagan parhaat hotellit, joissa on uima-allas.

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Jumeirah Beach on pääsiäisen aurinkovarmin lomakohde. Jumeirah Beach on idän oma Beverly Hills, jonka valkohiekkaiset rannat ja luksushotellit tarjoavat astetta ökymmän, mutta kohtuuhintaisen elämyksen lämpöä ja rentoutumista kaipaavalle. Nauti huvivenesataman tunnelmasta The Walk -kävelykadulla, shoppaile sydämesi kyllyydestä ja syö hyvin. Itämaiset basaarikorttelit tuoksuineen, klassisen arabialaisarkkitehtuurin taidonnäytteet, ohjatut aavikkoretket sekä veneajelu Dubaijoella tarjoavat mahdollisuuden kokea muutakin, kuin rantaelämää.

Etsi lennot Dubaihin
Ennen Dubain-matkaa tutustu parhaisiin vinkkeihimme aitoon Dubaihin.

Löytyikö oma suosikki? Voit etsiä lisää ideoita rantalomalle, tai jäädä kotiin, ja tutustua lomallasi Helsingin herkulliseen ravintolatarjontaan. Ja nyt kun olet päässyt vauhtiin, niin mikset alkaisi jo haaveilla sopivasta syyslomakohteesta?