DiscoverRannat & rantalomat

Missä on lämmintä marraskuussa?

Kun marraskuussa raskaat pilvet peittävät kotimaan taivaan ja lämpötila painuu olemattomiin, monen mielen valtaa kaukokaipuu. Kun lähdet lomalle marraskuussa, pääset vielä kätevästi tylsyyttä pakoon ennen kuin joulutohinat käynnistyvät toden teolla.

Mutta missä on lämmintä marraskuussa? No vaikka missä – eikä näihin kohteisiin tarvitse matkustaa ikuisuutta. Kun vielä pohdit minne matkustaa marraskuussa, katso momondon vinkit kohteisiin, jossa aurinko lämmittää suloisesti pitkälle talveen. Parhaat marraskuun lomakohteet ovat tässä:

Goa, Intia

Keskilämpötila marraskuussa: 28°C, Aurinkotunteja päivässä 10 h, Lentoaika 8 h 10 min (suora)

Lähde lomalle marraskuussa Goan lämpimille rannoille

Rantaloma marraskuussa? Kyllä kiitos! Kun haluat matkalle marraskuussa aurinkovarmaan paikkaan ja tarvitset aimoannoksen D-vitamiinia, suuntaa Goalle, Länsi-Intiaan. Vaikka kalenteri näyttää marraskuuta, elohopea nousee täällä jopa 28 asteeseen, ja aurinko paistaa päivässä noin 10 tuntia – muista siis järkevä suojautuminen auringolta, vaikka sitä lähditkin etsimään. Goa on kenties parhaiten tunnettu kauniista rannoistaan, joista monet kuuluvat koko Intian upeimpiin. Täällä kelpaa totisesti köllötellä huojuvien palmupuiden katveessa marraskuun lämmöstä nauttien. Goalla voit myös shoppailla sydämesi kyllyydestä alueen monissa suurissa kauppakeskuksissa, tai teetättää edullisia mittatilausvaatteita joillakin alueen monista räätäleistä.

Varaa lennot Goalle
Etsi hotelli Goalta

Krabi, Thaimaa

Keskilämpötila marraskuussa: 28°C, Aurinkotunteja päivässä 9 h, Lentoaika 10 h 15 min (suora)

Thaimaan Krabi on yksi kohteista, missä on ihanan lämmintä marraskuussa

Eksoottisesta Thaimaasta löytyy ihastuttava lomakohde Krabi, joka on lämpimien talvikuukausiensa vuoksi täydellinen lomakohde marraskuulle. Krabissa riittää myös paljon mielenkiintoista nähtävää jota ei kannata jättää välistä. Vieraile esimerkiksi jossakin Krabin monista värikkäistä buddhalaisista temppeleistä, joita oranssinpukuiset munkit yhä asuttavat – täällä pääset lähelle paikallista elämää ja ihmisiä.

Vai haluatko mieluummin tutkia alueen kaunista luontoa? Krabi on tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja turkoosinsinisistä merivesistään, jotka ovat muun muassa snorklaajan todellinen unelma. Runsaiden aurinkotuntien ansiosta täällä voit myös vain loikoilla rannalla vaikka koko päivän, joten kun mietit vielä missä on lämmintä marraskuussa ja mihin lomalle talvella, älä unohda Krabia!

Kun matkakohteesi on Thaimaa, katso löytyisikö näistä Thaimaan budjettihotelleista sinulle mieluinen majapaikka. Löydä myös nämä Thaimaan parhaiten kätketyt kohteet.

Varaa lennot Krabille
Etsi hotelli Krabilta

Manila, Filippiinit

Keskilämpötila marraskuussa: 27°C, Aurinkotunteja päivässä 6 h, Lentoaika n. 13 h (vaihdolla)

Filippiinien Manila on kiehtova kohde, missä on lämmin marraskuussa

Filippiinien pääkaupungilla Manilalla on tarjota jokaiselle jotakin mielenkiintoista. Kaupungissa on lukuisia ostoskeskuksia ja shoppailumahdollisuuksia, vilkas yöelämä ja upeita luontokohteita lähellä, mihin matkustaa kohtuullisessa ajassa Manilasta. Marraskuun keskilämpötila huitelee lisäksi Manilassa lähellä 30 lämpöastetta, joten kun haluat marraskuuta pakoon lämpimään, on Manila vahva vaihtoehto.

Yli 12 miljoonan asukkaan sykkivä suurkaupunki huokuu myös kiehtovaa kulttuuria ja historiaa. Vieraile esimerkiksi Manilan kansallismuseossa ja tutustu tarkemmin Filippiinien historiaan, sekä osallistu myös opastetulle kierrokselle Intramuroksessa, espanjalaisten rakentamassa Manilan vanhassakaupungissa.

Varaa lennot Manilaan
Etsi hotelli Manilasta

Malediivit, Malediivien tasavalta

Keskilämpötila marraskuussa: 28°C, Aurinkotunteja päivässä 8 h, Lentoaika n. 13 h (vaihdolla)

Malediivit on erinomainen kohde lomalle marraskuussa

Turkoosinsininen meri, huojuvat palmut ja rantaa silmänkantamattomiin…Kyllä, Malediivit ovat paratiisi, ja ne tarjoavat täydellisen aurinkoloman keskellä pimeintä talvea. Kun tulee kylmästä ja pimeästä Pohjolasta, Intian valtamerellä sijaitsevat Malediivit tuntuvat totisesti unelmakohteelta, suorastaan paratiisilta maan päällä. Malediiveilla on tarjottavanaan kuitenkin paljon muutakin kuin unelmien rantaloma.

Malediivien merkittävimpiin kohteisiin kuuluu Hukuru Miski, pääkaupunki Malén vanhin moskeija, jossa pääsee tutustumaan aikaan, jolloin islaminusko tuli Malediiveille. Toinen kohde, jota ei kannata jättää välistä on Singapore Bazarin myymäläkeskittymä, jossa voi tehdä upeita löytöjä eri hintaluokissa persoonallisten käsitöiden joukosta. Tutustu myös pieniin teehuoneisiin, joissa paikalliset viettävät mielellään aikaansa.

Luonto on tietysti yhtä lailla oleellinen osa Malediivien matkaa. Malediivit tunnetaan peilikirkkaista vesistään upeine koralliriuttoineen, joka tekee paikasta monen sukeltajan ja snorklaajan unelman – täältä jos mistä löytyvät Instagramin arvoiset kuvaushetket!

Kun mietit vielä minne matkalle talvella, tutustu myös toiseen Aasian paratiisisaareen: sukeltajien, surffareiden ja joogafanien Baliin.

Varaa lennot Malediiveille
Etsi hotelli Malediiveilta

Madeira, Portugali

Keskilämpötila marraskuussa: 19°C, Aurinkotunteja päivässä 7 h, Lentoaika 5 h 45 min (suora)

Tutkipa Madeiran tarjontaa, kun mietit minne matkustaa marraskuussa

Missä muualla on lämmintä marraskuussa kuin Aasiassa? Portugalille kuuluvaa Madeiraa kutsutaan Atlantin kukkaissaareksi, ja hyvästä syystä. Ympärivuotisen leppeän ilmastonsa ansiosta lukuisat eksoottiset kukkalajit (kuten monet muutkin kasvit) viettävät täällä kissanpäiviä. Madeira on siis talvikaudellakin hyvä valinta.

Madeiralla on tarjota matkailijalle vaikka mitä, mutta monien silmää miellyttävät erityisesti sen kauniit vuoristoiset maisemat. Täällä jos missä kannattaa siis lähteä patikkaretkelle levadoille, satojen vuosien saatossa muodostuneille patikkapoluille, jotka kattavat koko saaren. Madeiran levadat houkuttelevat matkailijoita maailmanlaajuisesti, ja niiden joukosta löytyy kaikille sopivia, eritasoisia reittejä.

Varaa lennot Madeiralle
Etsi hotelli Madeiralta

Teneriffa, Espanja

Keskilämpötila marraskuussa: 20°C, Aurinkotunteja päivässä 8 h, Lentoaika 6 h 45 min (suora)

Teneriffan sää on miellyttävä ympäri vuoden, joten aurinkoloma marraskuussa onnistuu!

Missä on lämmintä marraskuussa? No ainakin Kanariansaarilla! Atlantin valtamerellä lähellä Afrikan rannikkoa sijaitsee Teneriffa, suurin Espanjalle kuuluvista Kanariansaarista. Pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife pursuilee ostosmahdollisuuksia ja hyviä ravintoloita, mutta saaren ehdoton tavaramerkki on sen mahtava Teide-tulivuori, joka on Espanjan suurin ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Teide-vuoren ympärille levittäytyvä tuliperäinen laakso kraatereineen ja rotkoineen on taianomainen paikka, ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Teneriffalla kannattaa vuokrata auto, ja lähteä ajelulle tutustumaan alueen moniin viinitiloihin. Teneriffalla kannatta myös vierailla pienissä kylissä turistialueiden ulkopuolelle, jossa lämminhenkinen kohtaaminen paikallisten kanssa jää varmasti mieleen.

Lue lisää Teneriffan parhaista nähtävyyksistä ja tutustu Kanariansaariin pintaa syvemmältä. Vinkki: Kanariansaarten alhaisen tuoteverokannan ansiosta shoppailet Teneriffalle kotimaata tuntuvasti edullisemmin, ja koska Kanariansaaret eivät kuulu EU:n veroalueeseen, teet myös lentokenttäostokset verovapaana.

Varaa lennot Teneriffalle
Etsi hotelli Teneriffalta

Kypros

Keskilämpötila marraskuussa: 18 °C, Aurinkotunteja päivässä 7 h, Lentoaika 5 h 45 min (vaihdolla)

Kyproksella on vielä ihanan lämmintä marraskuussa

Kypros on yksi Välimeren aurinkovarmimmista saarista, ja monen suomalaisenkin suosikkikohde kesällä. Kyproksen ilmasto on kuitenkin miellyttävän leppeä myös talvella, ja sopii täydellisesti sille, joka ei välitä turhan lämpimästä paahteesta. Kun siis mietit missä on lämmintä marraskuussa, haluat matkustaa kohtuullisen lähelle etkä välitä hirmuhelteistä, on Kypros loistava valinta.

Kyproksella matkailijaa odottaa tarkalleen ottaen 56 valkoisena hohtavaa hiekkarantaa, joiden joukosta niin sukellusharrastajat kuin auringonpalvojatkin löytävät varmasti mieleisenä – täällä nautit rantaelämästä täysin siemauksin!

Kun haluat tutustua Kyprokseen laajemminkin, lähde omatoimimatkalle vaikka Agia Napan vanhaan kalastajakylään. Tutustu täällä ainakin kaupungin merkittävimpään nähtävyyteen, kauniiseen keskiaikaiseen luostariin, sekä myös muutamaan jännittävään kohteeseen Agia Napan ulkopuolella, kuten Famagustan ”aavekaupunkiin”. Ajan sanotaan pysähtyneen tässä entisessä turistien suosimassa lomakohteessa kun turkkilaiset miehittivät sen vuonna 1974. Paikka tekee varmasti lähtemättömän vaikutuksen…

Varaa lennot Kyprokselle
Etsi hotelli Kyprokselta

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Keskilämpötila marraskuussa: 29 °C, Aurinkotunteja päivässä 10 h, Lentoaika 6 h 10 min (suora)

Dubai on varma kohde lämpimään marraskuussa haikaileville

Unohda kaikki Suomen talvesta, ja suunta lämmittelemään Dubaihin, jossa lämpötila kohoaa marraskuussakin jopa 29 asteeseen. Tämä Lähi-idän aavikon helmi tarjoaa lämmön lisäksi unelmarantoja, ylväitä pilvenpiirtäjiä, huikeita ostosmahdollisuuksia, loistavia ravintoloita ja toinen toistaan prameampia hotelleja.

Suuntaa kuitenkin hulppeiden ostoskeskusten sijaan paikallisiin ulkoilmabasaareihin, josta löydät kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä. Tsekkaa esimerkiksi Zapeel Parkin Ripe Market, jossa myydään muun muassa leluja, vaatteita, koruja, mausteita sekä monenmoisia kiinnostavia matkamuistoja.

Dubaista löydät myös maailman korkeimman rakennuksen, 828 metriin kohoavan Burj i Khalifan, joka tunnetaan myös rakennuksen edustalla pulppuavasta massiivisesta suihkulähteestä, joka sekin on luokassaan maailman suurin. Totta kai, Dubaissa kun ollaan!

Dubain iltaa voi tunnelmoida lähtemällä aavikkosafarille kamelin selässä. Täällä auringonlaskukin näyttäytyy taianomaisena kuin Tuhannen ja Yhden yön sadussa. Dubaihin jos mihin kannattaa matkustaa juuri tällaisten elämysten perässä.

Inspiroidu superlatiivien kaupungista lisää, ja poimi paikallisen parhaat vinkit Dubaihin.

Varaa lennot Dubaihin
Etsi hotelli Dubaista

Marrakech, Marokko

Keskilämpötila marraskuussa: 17 °C, Aurinkotunteja päivässä 8 h, Lentoaika 5 h 30 min (suora)

Marraskuun lomakohde haussa? Miten olisi lämmin ja kiehtova Marrakech

Värikäs ja vilkas Marrakech kuuluu Marokon suosituimpiin matkakohteisiin, ja se on viime vuosina noussut laajalti myös omatoimimatkailijoiden suosioon. Marrakechin vetonauloihin kuuluvat sen markkinat, joita on alueella loputon määrä. Markkinoilta löydät kaikkea eksoottista aina mausteista käsintehtyyn keramiikkaan, ja erityisesti taidokkain yksityiskohdin varustellut keramiikkatuotteet kuuluvat suosituimpiin paikallisiin matkamuistoihin.

Marrakechin hyvän ravintolatarjonnan turvin nautit herkullisista paikallisista aterioista pikkurahalla, ja alueen lukuisat Hammamit kutsuvat rentoutumaan höyryäville marmorilavitsoilleen hierottavaksi ja hemmoteltavaksi. Tutustu myös muihin kiehtoviin matkakohteisiin Marokossa.

Varaa lennot Marrakechiin
Etsi hotelli Marrakechista

Fuerteventura, Espanja

Keskilämpötila marraskuussa: 20 °C, Aurinkotunteja päivässä 9 h, Lentoaika 6 h 10 min (suora)

Fuerteventura sopii hyvin lämpimäksi kohteeksi matkalle marraskuussa

Kanariansaariin kuuluva suosittu Fuerteventura houkuttelee vuosittain runsain mitoin matkailijoita läheltä ja kaukaa, eivätkä sen ruhtinaalliset 3000 aurinkotuntia vuodessa varmaankaan tee siitä yhtään vähempää suosittua lomakohdetta. Kiitämme aurinkojumalia jotka suosivat Fuerteventuraa näin avokätisesti, sillä se tekee Fuerteventurasta erinomaisen matkakohteen myös talvella.

Fuerteventura tunnetaan hienohiekkaisista valkeista hiekkarannoistaan ja syvänsinisenä välkkyvästä merestään, jotka yhdessä tarjoavat monia harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksia niin aktiivimatkailijoille kuin pelkästään auringonvalosta ja rantaelämästä nautiskelevallekin. Surffaus kuuluu Fuerteventuralle kuin nenä päähän, ja täällä myös aloittelijan kannattaa sitä rohkeasti kokeilla!

Rantaelämän vastapainoksi kannattaa lähteä tutkimusretkelle turistialueiden ulkopuolelle, jossa pääset lähemmäs saaren ainutlaatuisen kaunista luontoa. Lue lisää Fuerteventuran parhaista nähtävyyksistä.

Varaa lennot Fuerteventuralle
Etsi hotelli Fuerteventuralta

Emmitkö vielä, minne lomalle marraskuussa? Kun haluat lämpimään marraskuussa, mutta etsit vielä sitä oikeaa kohdetta, kokeile myös Trip Finder -työkaluamme, jolla voit rajata mm. matkan tyypin, budjetin ja reissukuukauden, ja etsiä inspiraatiota uusiin matkakohteisiin! Kiehtovat marraskuun matkakohteet odottavat löytäjäänsä ympäri maailman.
Jos mietit vielä sopivaa matka-ajankohtaa, katso myös missä on lämmintä lokakuussa ja missä on lämmintä joulukuussa!