DiscoverRannat & rantalomat

Lentäminen raskaana & hyviä kohteita Babymoonin viettoon

Vaikka lasten kanssa matkustaminen on helppoa, ei tunnelma ehkä ole ihan sama kuin romanttisella lomalla pariskuntana. Siksipä monet tulevat vanhemmat lähtevät vielä yhdelle matkalle ennen kuin pieni tulokas mullistaa heidän elämänsä: tätä lomaa kutsutaan usein babymooniksi.

Babymoon on mitä parhain mahdollisuus tankata rakkautta ennen kuin vauva saapuu ja vaatii vanhempiensa kaiken huomion. Se on myös erinomainen tapa nauttia viimeisistä päivistä kahdestaan, ja samalla myös raskaudesta rennossa lomaympäristössä. Käytit sitten babymoonisi altaalla löhöilyyn tai shoppailuun, unelmien raskausreissu kannattaa toteuttaa – tietysti omaa vointia ja jaksamista kuunnellen.

Huolettaako kuitenkin matkustaminen raskaana tai lentäminen raskauden aikana? Mitkä ovat hyviä matkakohteita raskaana ollessa? Löydät kaikki vastaukset ja parhaat vinkit matkustamiseen raskauden aikana täältä! Sen jälkeen oletkin valmis varaamaan edulliset lennot ja etsimään edullisen hotellin valitsemastasi babymoon-kohteesta.

Vinkkejä matkustamiseen raskauden aikana

Raskaus ei estä matkustamista, kunhan otat huomioon muutaman seikan

Raskaus ei estä matkustamista, kunhan otat huomioon muutaman seikan

Huomioi lentoaika

Pitkät lennot tietävät monille turvonneita jalkoja sekä suurentunutta riskiä sairastua veritulppaan. Huomioi tämä, mutta muista, että raskaus ei estä myöskään kaukomaille matkustamista! Kun lennät raskauden aikana (ja muulloinkin), muista liikkua koneessa mahdollisimman paljon: kävele käytävällä, tee pieni taukojumppa vessan edessä. Valitse myös istumapaikka hätäuloskäynnin edestä tai ensimmäiseltä riviltä, jossa on enemmän jalkatilaa, niin pääset ojentamaan nilkkoja myös istuessa. Juo paljon vettä ja pakkaa mukaan omat eväät, jos koneessa on saatavilla vain suolaista ruokaa. Kun lennät raskaana ollessa, muista myös varustautua tukisukilla!

Paras aika matkustaa

Onko parempi matkustaa raskauden alussa vai loppuvaiheessa? Monet kärsivät raskauden ensimmäisellä kolmanneksella aamupahoinvoinnista, joka saattaa yllättää mihin aikaan päivästä tahansa. Jos kuulut heihin, odota kunnes olet raskauden toisella kolmanneksella, joka kestää raskausviikosta 12 noin viikkoon 26 saakka. Tämän jakson aikana monet odottajista ovat selättäneet pahimman pahoinvoinnin ja alkaneet tuntea itsensä jälleen energisemmäksi. Raskausmaha ei myöskään vielä ole niin iso, että se haittaisi liikkumista.

Raskauden viimeisellä kolmanneksella matkustaminen saattaa houkuttaa, sillä tällöin lepo on monille tarpeen ja vanhempainvapaa on mahdollisesti jo alkanut. Kannattaa edetä omien tuntemuksien mukaan: jotkut tuntevat koko raskausajan itsensä elinvoimaisiksi ja energisiksi, toiset taas kärsivät liitoskivuista ja ennenaikaisista supistuksista. Kuuntele omaa kehoasi ja tee päätökset sen mukaan, mikä itselle tuntuu parhaalta.

Matkustaessasi raskauden aikana, muista tarkistaa sekä lääkäriltäsi että lentoyhtiöltä, että sinun on turvallista matkustaa. Säännöt raskauden aikana lentäville vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä: Useimmat lentoyhtiöt myös vaativat viimeisellä kolmanneksella matkustavilta lääkärintodistuksen, josta selviää, että raskaus on edennyt normaalisti. Jotkut voivat kieltää lentämisen viikon 32 jälkeen, toiset ennen. Esimerkiksi Finnair sallii lentämisen alle kahden tunnin lennoilla aina 38. raskausviikon loppuun saakka. Yli kahden tunnin lennoille voit osallistua 36. raskausviikon loppuun asti. Säännöt voivat olla erilaiset, jos kyseessä on monikkoraskaus.

Muista myös tarkistaa matkavakuutuksesi! Jotkut vakuutusyhtiöt suostuvat myöntämään matkavakuutuksen vain tiettyihin raskausviikkoihin saakka.

Babymoon on monelle parille viimeinen kahdenkeskinen loma ainakin muutamaan vuoteen

Babymoon on monelle parille viimeinen kahdenkeskinen loma ainakin muutamaan vuoteen

Huolehdi terveydestäsi

Babymoonille kannattaa pakata mukaan rento mieli – eihän raskaus ole sairaus! Mielenrauhaa tuovat kuitenkin huolella valittu kohde, mukana kulkeva neuvolakortti ja eurooppalainen sairaanhoitokortti sekä tiettyjen asioiden muistaminen. Selvitä kohteen lähin sairaala ihan varmuuden vuoksi, jotta tiedät mahdollisen hätätapauksen tullessa minne mennä. Tarkista myös matkavakuutuksesi kattavuus, sillä jotkut vakuutukset rajaavat raskaudesta aiheutuvat komplikaatiot vakuutuksen ulkopuolelle.

Tarkkaile syömistäsi, ja jos hygieniataso epäilyttää, syö vain hyvin kypsennettyä ruokaa ja juo pullovettä – ehkä nyt kannattaa jättää ne epämääräisimmät katukeittiöt kokeilematta! Vältä myös matkustamista kohteisiin, joissa esiintyy zikavirusta, malariaa tai keltakuumetta. Ajantasaiset, maakohtaiset tiedot löytyvät ulkoministeriön sivuilta. Ja lopuksi, ota rauhallisesti, tee asioita omalla tahdillasi, rentoudu aina kun siltä tuntuu ja nauti olostasi!

Nyt kun lentäminen raskaana ja matkustaminen raskauden aikana ovat hallussa, on aika lähteä reissuun! Valitsimme puolestasi kohteet, joissa viettää ikimuistoinen babymoon.

Mallorca, Espanja

Kaipaatko babymooniltasi rentoutumista? Mallorcan vehreissä maisemissa se onnistuu!

Kaipaatko babymooniltasi rentoutumista? Mallorcan vehreissä maisemissa se onnistuu!

Espanja on mitä erinomaisin kohde babymoonille: rentoa olemista, hyvää ruokaa ja loputtomasti aurinkoa. Mallorca on yksi Espanjan suosituimmista aurinkolomakohteista, eikä suotta: keskellä Välimerta sijaitsevalla saarella on lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden. Loman kruunaavat upeat hiekkarannat, häikäisevän kauniit poukamat joissa pääset uimaan kristallinkirkkaissa vesissä, herkullinen ruoka sekä postikorttimaisemat, jotka on kuin tehty pienille patikkaretkille. Jos haluat päästä helpolla, Mallorcalta löytyy myös kattava valikoima all inclusive –hotelleja, joissa oleillessa voit vain keskittyä kumppaniisi ja lomailuun.

Lisää Mallorcan vinkkejä löydät Mallorcan nähtävyydet –artikkelistamme.

Etsi lennot Mallorcalle Etsi hotelli Mallorcalta

Santorini, Kreikka

Kreikan Santorini on suosittu kohde honeymoonille, joten miksei myös babymoonille!

Kreikan Santorini on suosittu kohde honeymoonille, joten miksei myös babymoonille!

Santorinin saari Kreikassa on varmasti yksi romanttisimmista matkakohteista: valkoisena hohtavat talot, siniset katot, häikäisevät maisemat ja lumoavat auringonlaskut vievät matkailijan sydämen mennessään – suuntaa siis tänne, jos haluat ottaa babymoonilla kaiken irti lomailusta kahden kesken. Santorinin idyllisimpiä alueita ovat länsirannikolla, kraaterin reunalla roikkuvat pienet kylät kuten Imerovigli tai Oía – kylien korkeuserot ja jyrkät portaat voivat kuitenkin ottaa koville ison mahan kanssa. Itäpuolen lomakohteissa, Kamarissa ja Perissassa on tasaisempaa. Panosta siis juuri sinulle sopivaan hotelliin, jonka altaan äärellä voit lekotella vaikka koko päivän ja nauttia Kreikan ihanasta tunnelmasta rakkaasi kanssa!

Jos suunnittelet suuntaavasi Santorinille, lue myös Santorini – matka Kreikan valkoiseen paratiisiin –artikkelimme.

Etsi lennot Santorinille Etsi hotelli Santorinilta

Marrakech, Marokko

Marokko on eksoottinen, mutta silti turvallinen kohde babymoonille

Marokko on eksoottinen, mutta silti turvallinen kohde babymoonille

Kaipaatko babymoonillesi ripauksen eksotiikkaa? Suuntaa tuhannen ja yhden yön seikkailulle Marokkoon! Marrakeshin sokkeloiset basaarit, eläväiset torit ja huumaavat tuoksut ovat samaan aikaan jännittäviä ja helposti lähestyttäviä. Myös kulinaristit viihtyvät, sillä kaupunki on täynnä herkullisia ravintoloita – maista ainakin pitkään haudutettuja tagine-ruokia sekä suussa sulavia pastilla-piiraita. Kruunaa matka yöpymällä satumaisessa riadissa, jonka suojaisella sisäpihalla voit hengähtää kumppanisi kanssa. Ja jos Marrakechin hektisyys tuntuu liialta, suuntaa rannikolle Agadiriin, jonka pitkillä hiekkarannoilla ja ylellisissä hotelleissa rentoudut takuulla.

Lue lisää Marrakechin ihmeistä ja nähtävyyksistä ennen matkaasi!

Etsi lennot Marrakechiin Etsi hotelli Marrakechista

Dubai, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Haluatko babymoonille ripauksen luksusta? Suuntaa Dubaihin!

Haluatko babymoonille ripauksen luksusta? Suuntaa Dubaihin!

Dubai, tuo Lähi-Idän vastine Miamille, on mitä erinomaisin valinta, kun etsit helppoa, ylellistä ja romanttista kohdetta babymoonille. Dubaista löydät nimittäin kaiken: upeat pilvenpiirtäjät joista on huimat näkymät kaupungin ylle, jättimäiset ostoskeskukset tuhansine kauppoineen, valkeat hiekkarannat ja ylelliset Michelin-ravintolat. Lisää luksusta lomalle saat panostamalla johonkin Dubain ylellisistä luksushotelleista – löydät täältä jopa Burj Al Arab Jumeirahin, maailman ainoan seitsemän tähden hotellin! Kuin kirsikkana kakun päällä lentoaika Dubaihin on varsin kohtuullinen, vain kuusi tuntia.

Paikallisten vinkkejä Dubain saloihin löydät Dubain matka –artikkelista.

Etsi lennot Dubaihin Etsi hotelli Dubaista

Pariisi, Ranska

Pariisi on mitä erinomaisin kohde romanttiselle babymoonille

Pariisi on mitä erinomaisin kohde romanttiselle babymoonille

Mikä olisikaan parempi kohde romanttiselle babymoonille kuin Pariisi, rakastavaisten kaupunki! Valitse majapaikaksi ihana hotelli, jonka edessä leijuu aamuisin croissantien tuoksu ja jonka parvekkeelta voit ihailla Eiffel-tornia. Vietä päivät kuljeskellen rakkaasi kanssa pitkin idyllisiä bulevardeja, ihaillen taidetta Louvressa, syöden pariisilaisten bistrojen herkkuja ja ostellen vauvanvaatteita viehättävistä ranskalaisista putiikeista. Très chic!

Opastusta erilaiseen Pariisiin löydät 12 salaista nähtävyyttä Pariisissa –artikkelista.

Etsi lennot Pariisiin Etsi hotelli Pariisista

New York, Yhdysvallat

Babymoon eli matka kahden puolison kanssa raskaana ollessa voi suuntautua vaikka New Yorkiin

New Yorkissa nautit täysin siemauksin kaupunkikulttuurista

Jos pidempi lento ei hirvitä, mikset lähtisi viettämään babymoonia New Yorkiin? Manhattanilla vietät eläväisen loman musikaalien, ravintoloiden ja shoppailun parissa. Käy MoMA:ssa ihailemassa taidetta, Central Parkissa rauhallisilla kävelylenkeillä ja Brooklynissä trendikkäimmissä vintage-kaupoissa. Romantiikan ja väljempien katujen perässä kannattaa matkustaa Coney Islandille, jonka legendaarisen Luna Park –huvipuiston läheisyydessä järjestetään myös ulkoilmakonsertteja.

Lue lisää vinkkejä kaupunkiin New Yorkin nähtävyydet –artikkelista!

Etsi lennot New Yorkiin Etsi hotelli New Yorkista

Tallinna, Viro

Jos pitkän lennon lentäminen raskaana ei huvita, löytyy hyviä babymoon-kohteita myös lähempää kuten Tallinnasta.

Babymoonia voi viettää myös lähellä! Tallinnassa rentoudut takuuvarmasti

Joitakin odottavia äitejä ei ajatus pitkistä lennoista houkuta. Ei hätää, hyviä lomailukohteita raskauden aikana matkustamiselle löytyy myös läheltä! Tallinna on mitä erinomaisin kohde rentoa minilomaa kaipaavalle: kaupunki on pullollaan herkullisia ravintoloita ja terasseja (joista saa myös alkoholitonta viiniä!) sekä mitä ihanampia kylpylöitä ja kauneushoitoloita, joissa voit hemmotella itseäsi erilaisilla raskaushoidoilla. Mikä parasta, Tallinnan lomaan ei tarvitse sijoittaa suuria rahoja, sillä myös hintavammat Tallinnan kylpylät ovat suomalaisittain kohtuuhintaisia.

Jos kaipaat vinkkejä Tallinnan parhaisiin kylpylöihin, lue Kylpyläloma Tallinnassa –artikkelimme!

Etsi lennot Tallinnaan Etsi hotelli Tallinnasta

Milano, Italia

Lennä huvittelemaan Milanoon babymoonille raskaana ollessasi

Vaikka raskausmaha saattaa jo painaa, Milanon kaupoissa saat ainakin kukkaron
kevenemään

Haaveiletko viime hetken shoppailuista ennen haikaran saapumista? Mikset lähtisi ostoksille Euroopan muotipääkaupunkiin! Milano on kaikkien muodinystävien unelmakohde, ja täältä voitkin tehdä varsinaisia designlöytöjä pikkuiselle. Milano on kuitenkin muutakin kuin shoppailua: nautiskele italialaisista herkuista Naviglin kanaalikaupunginosan kahviloissa, käyskentele kauniissa Parco Sempionen puistossa ja ihaile Leonardo da Vincin kuuluisaa Viimeistä ehtoollista Santa Maria della Grazie –kirkossa.

Etsi lennot Milanoon Etsi hotelli Milanosta

Oletko valmis lähtemään babymoonille? Etsi täältä edulliset lennot ja edullinen hotelli matkalle! Muista myös tulevaisuuden varalta lukea nämä artikkelit: