DiscoverLaskettelu

Hiihtolomatekemistä Suomessa: kotimaan matkailukohteet perheille

Hiihtolomalla moni matkustaa joko etelän lämpöön tai Lappiin. Molemmat ovat toki hyviä vaihtoehtoja, mutta mitä tehdä hiihtolomalla, jos ei tee mieli matkustaa kauas? Ja mistä löytää kivaa tekemistä lapsille? Tutustu näihin valitsemiimme kotimaan matkailukohteisiin, joissa riittää mielenkiintoista hiihtolomatekemistä koko perheelle.

Monipuolista hiihtolomatekemistä Helsingissä

Helsingin Rautatientorin jääpuisto tarjoaa mielekästä tekemistä lapsille hiihtolomalla

Pääkaupungista löytyy runsaasti vaihtoehtoja, mitä tehdä hiihtolomalla. Ulkoleikit onnistuvat myös ihan ydinkeskustassa, sillä Rautatientorin Jääpuistossa voi luistella vaikka koko päivän. Puistossa järjestetään myös ilmaista luisteluopetusta, ja sieltä voi tarvittaessa vuokrata luistimet. Katselemaan tyytyvät viihtyvät alueen kahviossa kuuman juoman kera.

Muu perhe voi sillä aikaa vierailla aina suositussa Luonnontieteellisessä museossa, jossa riittää ihmeteltävää dinosauruksista Afrikan savanneihin. Museossa järjestetään säännöllisesti myös piirustuspajoja. Myös moni muu museo tarjoaa erityistä ohjelmaa lapsille ja nuorille hiihtolomaviikolla, päivitetyt tiedot voit tarkastaa täältä.

Viikonloppu alkaa leppoisasti Hernesaaren Löylyssä, jossa pääsee yleisellä saunavuorolla löylyttelemään joko savusaunaan tai puulämmitteiseen saunaan. Rohkeimmat pulahtavat vilvoittelemaan mereen saunomisen lomassa. Ennen tai jälkeen löylyjen suosittelemme herkuttelua koko perheen voimin Löylyn brunssin äärellä.

Löydä hotelli Helsingistä

Vaivaton hiihtoloma Vantaalla

Vantaan Heureka tarjoaa ihmeteltävää ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisille ja on loistava kohde esimerkiksi hiihtolomalla

Vantaa ei ehkä ole kohde eksoottisimmasta päästä, mutta sieltä löytyy vaivattomasti tekemistä koko perheelle. Tiedekeskus Heurekassa on panostettu toiminnallisuuteen ja vuorovaikutukseen, joten vierailu on varmasti elämys kaikenikäisille perheenjäsenille. Suosituimpien kohteiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi rottakoripalloesitykset, joissa koulutetut kesyrotat esiintyvät yleisölle. Hiihtolomaviikolla Heurekassa järjestetään myös kaksipäiväisiä tiedeleirejä.

Aktiivisen Heurekan jälkeen on hyvä suunnata Flamingoon, joka on nimensä mukaisesti viihdekeskus, ja palveluita riittää koko perheen tarpeisiin aina hohtogolfauksesta erilaisiin laserpeleihin. Pohjoismaiden ensimmäinen virtuaalipuisto Pikseli Arcade vetoaa varmasti monenikäiseen kävijään! Rauhallisempaa menoa etsiville vanhemmille suosittelemme itämaisittain sisustettua kylpyläaluetta, jonne on 18 vuoden ikäraja.

Ulkopuuhiin suosittelemme retkeä Helsingin puolelle Keskuspuistoon. Vantaan kupeessa Haltialan pelloilla risteilevät talvisin hiihtoladut, ja kotieläintilan asukkaisiin pääsee tutustumaan myös talvikaudella. Alueella on myös mahdollisuus makkaranpaistoon, jos tuo grilliin puut tai hiilet mukanaan.

Löydä hotelli Vantaalta

Aktiivinen hiihtoloma Oulussa

Oulussa on tarjolla talvista tunnelmaa ja tekemistä hiihtoloman viettäjille

Mikäli mieli halajaa pohjoisemmaksi, Oulu on erinomainen kohde. Tekemistä lapsille ei tarvitse miettiä edes huonolla säällä, sillä sisäaktiviteettipuisto SuperPark liikuttaa säällä kuin säällä. Plussana puistosta löytyy aktiviteetteja kaikenikäisille, joten myös perheen pienimmät ja vanhemmat viihtyvät mukana menossa.

Ulkopuuhiin taas sopii Nallikarin Talvikylä, jossa pääsee lumileikkien lisäksi muun muassa rekiajelemaan porolla tai huskyllä. Ulkona peuhaamisen jälkeen on hyvä rentoutua läheisessä kylpylähotelli Edenissä, jonka sisä- ja ulkoaltaissa voi polskia, vesijuosta, tai ihan vain rentoutua.

Oulussa ei ole unohdettu myöskään lasten kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi Kulttuuritalo Valve järjestää säännöllisesti toimintaa lapsille ja nuorille. Oulun seudun kulttuuritoimijat ja tulevat tapahtumat on koottu kätevästi Lasten kulttuurikaupunki Oulu -verkkosivun alle.

Löydä hotelli Oulusta

Kulturellia tekemistä lapsille Tampereella

Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa on oiva kohde Tampereen vierailu yhteydessä

Tamperetta ei suotta kehuta kulttuurikaupungiksi. Tammerkosken rannalla sijaitsevassa Museokeskus Vapriikissa on yhdeksän pysyvää ja viisi vaihtuvaa näyttelyä, joista valita. Vuoden 2017 alussa keskuksessa avautuvassa Suomen pelimuseossa esitellään suomalaista pelikulttuuria aina lauta- ja roolipeleistä digitaaliseen pelaamiseen. Museossa pääsee myös pelaamaan eri aikakausien pelejä autenttisissa ympäristöissä.

Koko perheen voimin kannattaa suunnata Poliisimuseoon, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Museo esittelee Suomen poliisin toimintaa aina keskiajalta lähtien.

Lapsia riemastuttavaa ohjelmaa löytyy myös lasten kulttuurikeskus Rullasta, jossa järjestetään säännöllisesti lapsille suunnattuja, toiminnallisia näyttelyitä. Myös vauvoille ja taaperoille on varattu oma, elämyksellinen tilansa.

Tampereelta lyhyen matkan päässä sijaitsevassa Sastamalassa kannattaa vierailla Herra Hakkaraisen talossa, joka ihastuttaa varmasti erityisesti perheen pienimpiä. Huhujen mukaan Herra Hakkarainen saattaa unissakävellä talossa juuri hiihtolomien aikaan.

Jos hiihtolomasää ei Tampereen seudulla suosi, pääsee talvisiin tunnelmiin ainakin yöpymällä Lapland Hotel Tampereessa. Hotellin sisustus on saanut vaikutteita pohjoisen luonnosta.

Lapsivieraat varmasti innostuvat myös yöpymisestä Holiday Club Tampereen kylpylähotellissa, missä polskimisen voi mukavasti yhdistää yöpymiseen!

Vinkki: Lue paikallisten parhaat vinkit viikonloppuun Tampereella

Löydä hotelli Tampereelta

Rentoa oleilua Turun seudulla

Turun Linnan pikkuritarikierros on jännittävää tekemistä lapsille vaikka hiihtolomalla

Rannikolta löytyy tekemistä koko perheelle myös talvella. Turun linna on erinomainen kohde koko perheelle, ja hiihtolomien aikaan perheen pienimmät voivat osallistua jännittävälle Pikkuritarikierrokselle. Mikäli koko perhe haluaa ottaa linnasta kaiken ilon irti, Keskiaikakierros sopii kaikenikäisille.

Luistimia pääsee Turussa teroittamaan sekä Kupittaan luistelumadolla että Parkin tekojääradalla. Jos sää ei suosi, Leaf Areenan Mehukatti Lastenmaailmassa pääsevät perheen pienimmät purkamaan paineita. Mikäli vanhemmat haikailevat Leaf Areenan liikuntapalveluihin, voi lapset jättää alueelle myös hoitoon.

Jokirannassa, keskustan ja Turun linnan välimaastossa sijaitseva Kortteliravintola Rantakerttu on äänestetty Turun lapsiystävällisimmäksi ravintolaksi, eikä suotta. Leikkipaikat löytyvät sekä sisältä että ulkoa, ja lapsille on myös oma, herkullinen ruokalistansa.

Turusta on helppo retkeillä myös Naantaliin, jonka Muumimaailmassa asukkaat ovat heränneet talviuniltaan Taikatalveen juuri hiihtolomien aikaan 16.-24. helmikuuta 2019.

Turkuun hiihtolomaretkelle lähtevät perheet yöpyvät mielellään Holiday Club Caribia -kylpylähotellissa.

Vinkki: Katso myös parhaat kulttuurikohteet Turun vierailulle

Löydä hotelli Turusta

Hauska hiihtoloma Jyväskylässä

Jyväskylä tarjoaa paljon tekemistä hiihtolomalla, esimerkiksi Laajavuoressa voit talvella harrastaa myös pyöräilyä

Niille, jotka haikailevat hiihtolomatunnelmasta lähtemättä Lappiin, on Jyväskylästä alle tunnin matkan päässä sijaitseva Himos oivallinen kohde. Rinneloman mahdollistavat 21 eritasoista rinnettä, ja keskuksessa on lumisina talvina hyvät maastohiihtomahdollisuudet siitä innostuneille, joten koko perhe pääsee varmasti nauttimaan talvisesta tunnelmasta.

Jos haluaa pysyä kaupungissa, laskettelu onnistuu Jyväskylässä myös lähes keskustan tuntumassa, Laajavuoren hiihtokeskuksessa. Laskettelun lisäksi keskus tarjoaa monia muitakin talvilajeja – vuokraa vaikkapa fatbike ja lähde kruisailemaan talvisiin maisemiin. Viereisessä kylpylähotelli Scandic Laajavuoressa kelpaa päivän päätteeksi hoitaa väsyneitä jäseniään.

Jyväskylän kaupungissa riittää paljon muutakin tekemistä hiihtolomalla. Pakkastalvina Jyväsjärven jäälle aurataan retkiluistelurata, jota ympäröi myös jäälatu. Jos sää ei suosi, koko perhe innostuu varmasti Jyväskylän Prison Islandista. Suositussa pakopelissä pääsee ratkomaan erilaisia, jännittäviä ja hauskoja tehtäviä tiimityönä.

Majapaikaksi voimme suositella myös boutique hotelli Yöpuuta, jonka 26 yksilöllisessä huoneessa viettää varmasti mieleenpainuvan yön. Visiitin kruunaa sesongin tuotteita hyödyntävä herkullinen aamiainen.

Löydä hotelli Jyväskylästä

Innostuitko hiihtoloman vietosta koti-Suomessa? Mikäli mieli halajaa kuitenkin ulkomaille, tsekkaa täältä tämän vuoden parhaat lomakohteet budjettimatkaajalle sekä parhaat lomakohteet kaikenlaisille perheille.
Ammenna täältä myös lisää vinkkejä hiihtolomamatkan suunnitteluun!