Aktiiviloma

 

Aktiivilomalle Eurooppaan

Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomen lentokentiltä on laaja valikoima erilaisia eurooppalaisia kohteita aktiiviloman etsijälle. Kreikan saaret ovat suosittuja kohteita etenkin lapsiperheiden keskuudessa, siellä tekemistä Kreikassa ja sen saaristossa riittää esimerkiksi vesipuistoissa. Rhodos ja Kreeta vetävät puoleensa monia reissaajia ihanan ilmaston ja kauniiden maisemiensa ansiosta. Myös esimerkiksi patikoiminen on suosittu aktiviteetti molemmilla saarilla, sillä reittejä löytyy tarpeeksi helppokulkuisina myös perheen nuoremmille tarpojille tallattavaksi asti!

Aikuisessa seurassa aktiiviloma voi olla astetta vauhdikkaampikin! Miltä kuulostaisi esimerkiksi pyöräilymatka Italiaan? Pohjois-Italiassa vuoristoiset mutta vehreät maisemat, ja eteläisemmän Italian hurmaavalla tavalla karumpi maasto tarjoavat molemmat paljon haasteita ja henkeäsalpaavia näkymiä. Suomesta voi lentää useille Italian lentokentille, joten suuntautuupa reissusi sitten Rooman, Milanon tai Napolin suuntaan, on perille pääseminen helppoa.

Perinteinen matkakohde Kanariansaaret tarjoavat myös loistavat puitteet aktiivilomalle vaellusmaastoineen ja vesiurheiluaktiviteetteineen. Katso vaikka, mitä voit tehdä Gran Canarialla, ja mitä nähtävyyksiä Teneriffalta löytyy!

Jos kaipaatte lomaltanne vielä enemmän jännitystä ja adrenaliinia, aktiiviloma Virossa sukeltamisen parissa voi olla kenties juuri se oikea vaihtoehto! Rummu-järven kirkas vesi ja uskomaton vedenalainen ”museo” tekevät siitä erinomaisen sukelluskohteen. Viron laaja hotellitarjonta ja Tallinnan jatkuvasti laajentuva ravintolaelämä tarjoavat jännittävän sukelluspäivän jälkeen mahdollisuuden rentoutua ja nauttia elämästä uusin silmin adrenaliiniryöpyn jälkeen.

 

Aktiivilomat koti-Suomessa

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Erilaisia aktiivilomia löytyy nimittäin reippain mitoin myös Suomesta! Perinteikäs vaihtoehto on tietysti hiihtolomareissu talvella. Lapista löytyy runsaasti erilaista aktiviteettia myös niille, joiden jalkaan monot eivät tunnu kerta kaikkiaan istuvan. Ulkoliikunnan lisäksi esimerkiksi poroihin ja huskyihin tutustuminen on hauska kokemus kaikenikäisille. Hiihtolomaa voi tietysti viettää Suomessa etelämpänäkin – esimerkiksi pääkaupunkiseudulta löytyy paljon eri-ikäisille sopivia mäkiä, hotellitarjonta on laaja, ja hurjan rinnepäivän jälkeen voi jatkaa kaupungin vilskeeseen vaikkapa shoppailemaan.

Aktiivilomalle voi tietysti lähetä myös keväällä, kesällä tai syksyllä. SUP-retket ja seinäkiipeily ovat seikkailunhaluisemman vaihtoehto, kun taas perheen kanssa on hauska lähteä lomalle yhteen Suomen monista vesi- tai huvipuistoista. Itä-Suomessa Kolin seutu tarjoaa puitteet elämysrikkaaseen aktiivilomaan. Syksyllä sen sijaan karun kaunis Lappi kutsuu urheilulomalle vaeltamaan. Suomessa on helppoa yhdistää samaan lomaan kaupungin menoa ja meininkiä sekä luonnonrauhaa, joten loma on helppo suunnitella miellyttämään yhtä lailla kaikkia reissuun lähtijöitä!

 

Rentoudu joogan parissa

Mielen ja ruumiin hyvinvointia – joogalomalta palaat takuuvarmasti rentoutuneena! Joogaretriitille voi lähteä niin aloittelija kuin pidempään lajia harjoittanut joogikin, sillä lajia on tarjolla jokaiselle vaativuustasolle sopien. Jooga on lähtöisin Intiasta, ja Intia onkin luonnollisesti yksi suosituimmista retriittikohteista. Intian upea ilmasto ja vielä mahtavammat maisemat tekevät joogasta aivan uudenlaisen kokemuksen! Joogamatkalle voit lähteä esimerkiksi Goaan, jossa aktiviteetit eivät rajoitu vain joogaan, vaan samalla reissulla voit nauttia vehreästä luonnosta, makoilla uskomattomilla rannoilla tai lähteä vaikkapa veneretkelle kalastajien kanssa. Joogamatka matkailijoiden suuren suosion saavuttaneessa Thaimaassa on sekin takuulla mieleenpainuva, sillä Thaimaan eksoottinen luonto on kuin suoraan satukirjoista. Thaimaassa joogalomalle voi suunnata esimerkiksi kauniin Koh Taon saaren henkeäsalpaaviin maisemiin.

Joogamatkaa varten ei kuitenkaan tarvitse lähteä lajin synnyinsijoille asti, sillä tänä päivänä joogan huima suosio on avittanut lukuisien retriittien järjestämistä ympäri maailmaa. Etelä-Ranskan leuto ilmasto on oivallinen ympäristö nauttia joogan voimaannuttavasta tunnusta. Luoteis-Ranskan Bretagnessa pääset nauttimaan joogaharjoituksista linnassa ja sen upeassa ympäristössä. Ja löytyypä joogakursseja Suomestakin! Esimerkiksi Loviisassa Villa Mandalassa pääset nauttimaan intialaisen joogan sekä pohjoismaisen hiljaisuuden ja rauhan yhdistelmästä.

 

Aurinkoinen golf-loma Kanarialla

Aktiiviloman ei tietystikään tarvitse tarkoittaa, että koko loma on täynnä toinen toistaan hurjempia ohjelmanumeroita ja päivät ovat tarkkaan aikataulutettuja. Kanarialla pääset nauttimaan Atlantin raikkaasta merituulesta ja auringon ihanasta lämmöstä. Jo pitkään suomalaisten suosiossa ollut Kanaria voi tarjota myös paljon muutakin kuin rantatuolissa löhöilyä. Kanariansaarilta löydät yli 20 golfkenttää, ja isoimmat saaret Teneriffa ja Gran Canaria ovatkin takuuvarmoja valintoja golfin ystävälle. Kesälämpötilat saattavat nousta reippaasti yli 30 asteen, joten muista pakata aurinkohattu matkaan! Kanaria onkin erityisen suosittu talvikohde leudon ilmastonsa ansiosta – jos harmaa Suomi masentaa, ja mieli halajaa golfviheriön pariin, on Kanaria talvesi pelastus! Koska Kanariansaaret ovat suosittu kohde, löytyy perille myös laaja valikoima suoria lentoja, minkä ansiosta matkastasi on mahdollisuus tehdä entistäkin miellyttävämpi.

 

Patikointiretkelle pohjoiseen ja etelään

Jos rakastat luontoa, patikointiretket ovat varmasti käväisseet jo mielessäsi. Olipa haaveenasi sitten Norjan Lofootit ja uskomattomat Jäämeren maisemat tai Azorien viidakkomaiset vuoristoreitit, patikointimatkalla voi suunnata minne päin maailmaa tahansa! Lähes kaikista kohteista löytyy reittejä jokaiselle eri tasolle aina aloittelijasta kokeneempaan patikoijaan. Haasteet ja hauskuus kulkevat käsi kädessä patikointireissuilla, ja apostolin kyydillä on mahdollista päästä ihastelemaan maisemia, joihin liikennevälineillä ei edes pääsisi käsiksi – salatut laguunit, vuorten huiput ja aarniometsät odottavat intohimoista aktiivilomailijaa!